نوشتن اگر چه بعنوان یک ابزار مهم توسعه ی ارتباط دانش و هنر قلمداد میشود اما نقش ناپیدا و مهم آن توسعه ی شخصی است. نوشتن در کنار خواندن درون آدمی را توسعه می دهد .هرچند بسیارند کسانی که خوب می خوانند اما نمی توانند خوب بنویسند.نوشتن یک استعداد نیست بلکه نوشتن یک مهارت است و مانند هر مهارت دیگر قابل آموختن و قابل توسعه است .از جمله توصیه هایی که در بیشتر مقاله های آموزشی برای توسعه ی این مهارت در دانش آموزان ذکر شده عبارتند از :
1)تمرین نوشتن بصورت مرتب و روزمره : از دانش آموز خود بخواهید تمرین نوشتن را بطور مستمر انجام دهند . حداقل 30دقیقه در هر روز
2) ایجاد انگیزه برای نوشتن : زمانی را برای گفتگو درباره ی اهمیت نوشتن اختصاص دهیدو با کسب این مهارت دانش آموزان چه خدمت بزرگی به خود و جامعه میکنند و اعتمادبنفس آنها افزایش پیدا خواهد کرد.
3) ترغیب به خواندن : در مورد ارتباط مستقیم خواندن با نوشتن با دانش آموزان صحبت کنید و از آنها بخواهید در بحث های گروهی در این مورد شرکت کنند. به دانش آموزان کتابهایی با حجم کم بدهید تا بخوانند و از آنها بخواهید خود را بجای یکی از شخصیتهای کتاب بگذارند و آن شخصیت را توصیف کنند.
4) تاکید بر نقاط قوت و اجتناب از بیان صریح نقاط ضعف : از دانش آموزان بخواهید در صورت تمایل نوشته ی خود را برای دیگران بخوانند و شما بر روی نقاط قوت آنها تاکید کنید و در صورتیکه لازم می دانید مواردی را اصلاح کنید آنها را بطور غیرمستقیم و توصیه ای بیان کنید .
5) بررسی مجدد مطلب و اصلاح آن : از دانش آموز بخواهید نوشته ی خود را در زمانهای مختلف مرور و در صورت لزوم آنرا بازنویسی کند . به آنها اطمینان دهید که اینکار به پیشرفت آنها کمک خواهد کرد و نویسندگان خبره هم اینکار را انجام خواهند داد .